Välkommen till Tellus

Synlighet är allt! Vi på Tellus hjälper dig ta fram rätt företagsreklam i form av flaggor, fanor, profilkläder, trycksaker, give-aways, present-reklam och mer.

På Tellus flaggor & reklam arbetar vi med att hjälpa er att synas i er vardag. Vi arbetar med visuell kommunikation och ser till att ert budskap syns med passande produkter.

Vi på Tellus verkar i Sverige med bas i Karlshamn och Vellinge. Vi levererar flaggor, fanor, beachflaggor, fasadflaggor, vindstrutar, flaggstänger, profilkläder, brodyr, textiltryck, presentreklam och mer. Vi är i dag en av få leverantörer med egen flaggtillverkning och har därför möjlighet att ta oss an alla typer av beställningar stora som små, sytt, broderat & tryckt – ”Made in Sweden”.  Vi levererar till lands och till sjöss, till föreningar och företag, till stat och kommun såväl som till privatpersoner. Vi producerar och tar fram all typ av visuell reklam och erbjuder även framtagning av layout & design till just ert budskap.

Vår uppgift är att ni ska synas på rätt sätt. Vår styrka är hög kvalitet, personlig kontakt och genomtänkt design.

Välkommen till er leverantör av visuella lösningar.

Anna Lindberg
VD


Aktuellt
Den skandinaviska korsflaggan


Flaggskolan delar vi med oss av vår kunskap runt flaggor och flaggning.

Den skandinaviska korsflaggan

De flesta länderna i norra Europa har flaggor med kors. England har en vit flagga med rött kors, i Skottland en blå flagga med liggande vitt Andreaskors (St Andrew), i Nordirland en vit flagga med liggande rött Andreaskors. Dessa har kombinerats för att bilda the Union Jack, Storbritanniens gemensamma flagga. Korsen har med avsikt lagts ojämnt justerade och varierande över och under varandra för att inte en symbol ska anses vara mer dominerande.

Sedan har vi våra Skandinaviska korsflaggor. Inga andra länder i världen har ett kors som inte är centrerat. Symbolen binder oss samman. Flaggornas färger är kopplade till varandra och vår gemensamma historia. Dannebrogen, den danska flaggan, är äldst. Den svenska flaggans utformning är inspirerad av Dannebrogen men har fått färgerna från det svenska riksvapnet. Norge har den danska röda och det svenska blå i sin flagga och Islands flagga kan kopplas till den norska men med omvända färger.

Korset har en koppling till kristendomen och troligtvis till de korsfanor som användes i korstågen på medeltiden.

 

flaggskolan-v4-korsflaggor.png

0 kommentarer Läs mer »

Visa hela bloggen
Nästa flaggdag
  • 26 juni

    Midsommardagen

Hitta oss på Facebook