Fanor

En fana är en dekorerad duk avsedd att bäras. Att föra en fana har sitt ursprung i historiens fälttåg men används idag av många olika organisationer, inte minst inom arbetarrörelsen.

En fana är ofta unik och vi på Tellus hjälper gärna till med att ta fram ett passande förslag. Fanan blir en symbol som bevaras och kanske arkiveras i förlängningen.

Fanor kan tillverkas på olika sätt och i olika material beroende på användningsområde. På Tellus erbjuder vi framför allt tre olika utföranden.

Fana EXKLUSIV

Med egen sömnad i Karlshamn erbjuder vi applikationssydda och broderade fanor i finvävt sidenacetat som har ett vackert lyster. Fanan är vändsydd med märkning både fram och bak. Applikationerna applikationssys i polyestersatin eller broderas i rayontråd.  Ett handarbete baserad på äldre sömnadssätt. Fanor som bevaras för historien.

Fanans pris är nästan helt beroende av antalet detaljer samt fanans storlek. Därför varierar priset mycket mellan olika fanor. Ett cirkapris kan ligga mellan 18.000 kr och 30.000 kr exkl moms. Leveranstiden är 5-6 veckor efter godkänt korrektur.

Fana TRYCKT SIDEN

Till heltryckta fanor använder vi ett sublimeringstryck på polyestersatin duchess (det som i vardagsmun kallas för siden), samma material som idag används i bordsflaggor och musikstandar. Fanorna är dubbla, vändsydda med tryck på båda sidor. 

Fanans pris är beroende av fanans storlek och om det är olika emblem på fram och baksida. Cirkapriset ligger runt 5.000 kr exkl moms. Leveranstiden är 3-4 veckor efter godkänt korrektur.

Fana DIGITALTRYCKT (vardagsfana)

När fanan ska användas mer till vardags eller i slitande miljöer så som i utomhussporter kan man använda sig av en enklare digitaltryckt fana. Fanan görs antingen i polyesterdecor eller i tunn flaggväv. Fanorna görs både enkla med ett genomfärgat tryck (flaggväv) och dubbla med tryck på båda sidor.

Fanans pris kan variera för udda storlekar men ligger annars på 1.495 kr för en enkel fana och 2.495 kr för en dubbel fana. Priserna är angivna exkl moms. Leveranstiden är ca 2 veckor efter godkänt korrektur.