Den skandinaviska korsflaggan


Flaggskolan delar vi med oss av vår kunskap runt flaggor och flaggning.

Den skandinaviska korsflaggan

De flesta länderna i norra Europa har flaggor med kors. England har en vit flagga med rött kors, i Skottland en blå flagga med liggande vitt Andreaskors (St Andrew), i Nordirland en vit flagga med liggande rött Andreaskors. Dessa har kombinerats för att bilda the Union Jack, Storbritanniens gemensamma flagga. Korsen har med avsikt lagts ojämnt justerade och varierande över och under varandra för att inte en symbol ska anses vara mer dominerande.

Sedan har vi våra Skandinaviska korsflaggor. Inga andra länder i världen har ett kors som inte är centrerat. Symbolen binder oss samman. Flaggornas färger är kopplade till varandra och vår gemensamma historia. Dannebrogen, den danska flaggan, är äldst. Den svenska flaggans utformning är inspirerad av Dannebrogen men har fått färgerna från det svenska riksvapnet. Norge har den danska röda och det svenska blå i sin flagga och Islands flagga kan kopplas till den norska men med omvända färger.

Korset har en koppling till kristendomen och troligtvis till de korsfanor som användes i korstågen på medeltiden.

 

flaggskolan-v4-korsflaggor.png


Veckans klipp - SYNS DU?!


Veckans klipp är ett erbjudande som endast gäller på webben och endast under en kort tid. Veckans erbjudande gäller fram till och med den 31 januari 2019.

SYNS DU?!

Syns du i vintermörkret? Man kan aldrig ha en reflex för mycket. Så här års är det den perfekta reklamprodukten.

Vem har sagt att en reflexväst måste vara gul eller att reflexer är tråkiga?

Beställ nu och vi erbjuder 20% rabatt på alla order över 1.000:- exkl moms på reflexprodukter (inkl märkningen). Ring med din idé så tar vi fram det.

fredagsklippet-v3.png


Promotion Expo 2019

Vinnare för oss i år var Harvests innovativa ”skjortpikéer” och deras nysatsning på kvinnokläder där plaggen är skapade för kvinnor samtidigt som de paras ihop med herrkollektionen. I vår bransch är annars kvinnoplaggen ofta bara en femininare form av herrplaggen. Mycket snygga lösningar!

texet-dam.jpg

 

Lite annat smått och gott från mässan...

 

promotionexpo-2019.png


Välkommen 2019!


Nytt år kommer med nya möjligheter!

Att få planera in ett nytt år är alltid lika spännande, vare sig det är privat eller för företaget. Ett helt år ligger framför oss som en blank canvas som vi har äran att själva fylla.

Vi på Tellus har spenderat den första riktiga arbetsveckan med att sätta årets budget, planera in kommande events, marknadsföringsåtgärder, säljplan, lagt upp nya sidor på sociala medier och studerat alla nyheter som är på väg in. Nu finns vi på Facebook och Linkedin som tidigare men även på Twitter, Instagram och Google+. Följ oss gärna. Vi har många fina erbjudande planerade och en hel del matnyttigt om flaggor och marknadsföring.

Året har börjat med en rivstart med många spännande kundkontakter. Det är nu 116 år sedan företaget bildades och vi på Tellus ser fram emot ett spännande nytt år.

Nu kör vi!
Välkommen 2019!

 valkommen-2019.png

 


Promotionmässan 2015

Den 13-15 januari 2015 hölls den första stora promotionmässan för året. Nyheter presenterades och klassiker fick nytt liv. Vi blev inspirerade av hur våra leverantörer och producenter håller sig à jour med trender och modet. Härmed vill vi dela med oss av några inspirationsbilder...

profilprodukter-klAder.jpg
profilprodukter-kOk--mat.jpg
profilprodukter-kontor--konferens.jpg
profilprodukter-sommarfika.jpg
profilprodukter-spa--bad.jpg
profilprodukter-stilfulla-klassiker.jpg


Välkommen 2015!

Nytt år och nya utmaningar!

Ett nytt år bär på så mycket spännande. Allt är bara i sin linda. Ett helt år ligger framför oss som en blank canvas som vi har äran att själva fylla. Det är nu 112 år sedan företaget bildades och vi på Tellus ser fram emot ett spännande nytt år. 

Följ oss gärna både på hemsida och på facebook. Vi har många fina erbjudande planerade och en hel del matnyttigt om flaggor och marknadsföring.

Välkommen 2015!

2015-med-flagga.png


Julstängt 2014

Team Tellus vill önska ett gott avslut på 2014 och vi ser fram emot 2015 med nya och spännande äventyr!

Kontoren håller stängt fram till och med den 6 januari 2015. Vi finns tillgängliga via mail fram tills dess.

God fortsättning och
GOTT NYTT ÅR!

snobild.jpg


Julkalendern 2014, lucka 24

Jul, jul, strålande jul! Glädje, gemenskap, glittrande ljus  och rykande glögg. Vi älskar jultiden.  Välkomna till Tellus julkalender. 

Julkalendern 2014 - lucka 24

Doppardagen är äntligen här. I dag samlar vi ihop alla decembererbjudanden och gör dem gällande för ytterligare några dagar. Samtliga erbjudanden gäller fram til kl 16:00 onsdagen den 31 december 2014. Med det vill vi tacka alla för ett underbart år och önskar er välkomna tillbaka 2014.

golden_christmas_bells.jpg


Julkalendern 2014, lucka 23

Jul, jul, strålande jul! Glädje, gemenskap, glittrande ljus  och rykande glögg. Vi älskar jultiden.  Välkomna till Tellus julkalender. 

Julkalendern 2014 - lucka 23

I dag tar vi fram ännu en produkt från Tracker. Tracker är ett norskt märke och en av våra favoriter. Speciellt när det kommer till väskor. Väskorna har 30 års garanti.

9200_06_travel_bag.jpg

9200 Original Travel Bag 55L (H=30 L=60 D=30).
219:-/st exkl moms (Ord.pris. 345:-/st exkl moms).

Märkning och frakt tillkommer. Priset gäller till och med kl 16:00 måndagen den 29 december 2014.

Vi önskar alla en riktigt god jul!


Julkalendern 2014, lucka 22

Jul, jul, strålande jul! Glädje, gemenskap, glittrande ljus  och rykande glögg. Vi älskar jultiden.  Välkomna till Tellus julkalender. 

Julkalendern 2014 - lucka 22

 Tracker är ett norskt märke och en av våra favoriter. I dag erbjuder vi deras pikétröja till kampanjpris.

tracker-pik-99kr-erbjudande.jpg

99:-/st exkl moms (ord.pris 159:-/st)

Märkning tillkommer. Erbjudandet gäller till och med kl 16:00 måndagen den 29 december 2014. Frakt tillkommer.

Vi önskar alla en riktigt god jul!